Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Ozzy gitárosa és a Hét tenger kalózai a FEZEN-en Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2014. március 21.

Image Szerettél volna valaha halálfejes lobogójú hajón, kivont karddal indulni rohamra? Pózoltál már seprűvel a kézben a tükör előtt miközben valamelyik gitárhős slágere üvöltött a magnódból? Ha bármelyikre is igen a válasz, találkozzunk az idei FEZEN Fesztiválon. Az ALESTORM a hamisítatlan kalózpartik hangulatát hozza Székesfehérvárra, GUS G. pedig az egyik legjobb ma is aktív gitárvirtuóz.

Tovább...
 
ÁRPÁD-NAPI HAGYOMÁNYŐRZŐ TALÁLKOZÓT RENDEZNEK A ZÖLD TANYÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 21.
Árpád-napi hagyományőrző találkozót rendeznek március 22-én szombaton a Zöld Tanyán. A rendezvényt még Gáspár Attila honosította meg a Sóstó Természetvédelmi Területen. A látogatókat idén is sok érdekes program várja a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület által szervezett programon.
Tovább...
 
Gazdag programsorozat a Magyar - Lengyel Barátság Napján Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. március 21.

Image A Magyar-Lengyel Barátság Napjához kapcsolódóan háromnapos programsorozatot szerveznek a hétvégén. Az Opole vajdaságból és Opole városból érkező delegációk a megye és a megyeszékhely önkormányzatának meghívására érkeznek Székesfehérvárra. A közéleti és kulturális eseményekről részletesen adott tájékoztatást Róth Péter alpolgármester és Tóth Erika, a Fejér Megyei Közgyűlés településfejlesztésért és külkapcsolatokért felelős tanácsnoka.

Tovább...
 
MÁRCIUS 23-ÁN VASÁRNAP LESZ A VERSÜNNEP ELŐDÖNTŐJE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 21.

Image Idén immáron ötödik alkalommal versenghetnek egymással az irodalomkedvelő fiatalok, hiszen a Fehérvár Médiacentrum Kft. a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve ismét Fehérvári Versünnepet szervez. Az elődöntő március 23-án reggel kilenc órakor kezdődik a Szent István Művelődési Házban, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

Tovább...
 
RÁDÓCZY GYARMATHY GÁBOR KIÁLLÍTÁSA NYÍLIK MEG A FORRÁS GALÉRIÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 19.
Március 20-án új kiállítás nyílik a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. Rádóczy Gyarmathy Gábor festő- és grafikusművész tárlatát Tahi Tóth László színművész nyitja meg este fél hétkor. A kiállításon látható festményei, rézkarcai összetett kompozíciókról árulkodnak, melyekben a rútság, a gonoszság és az erőszak mellett éppúgy megjelenik a szépség és az erotika, a mozgalmasság, a kavargó érzelmek ábrázolása, a színek drámaisága.
Tovább...
 
FOLYTATÓDIK A KÉPTÁRSZÍNHÁZ AZ ÚJ MAGYAR KÉPTÁRBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 18.

Image Március 27-én 18 órakor folytatódik a Képtárszínház sorozat az Új Magyar Képtárban az Akárki 3. előadásával. Az összművészeti moralitásjáték harmadik kiadását Barbély Gábor játssza, közreműködik Dávid Kata, Franczia Dániel, Czinki Ferenc és Garami Richárd. A József Attila Kör estje a fehérvári "Örülök, hogy itt szólhat"-sorozat része.

Tovább...
 
ÉNEKLŐ IFJÚSÁG HANGVERSENYEK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 18.
A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának felhívása alapján a Fejér Megyei Művelődési Központ Éneklő Ifjúság hangversenyeket rendez a megye iskolásai részére. Jelentkezési határidő: március 24. A fehérvári koncerteket a Táncházban tartják majd április 15-én kedden 10 órától.
Tovább...
 
Állandó helyet kapott a HOZZA-VIGYE könyvcserepont Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. március 14.

Image Ismét elindította – immár állandó helyen – a HOZZA-VIGYE könyvcsere akciót a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület. Az Európában igen népszerű kezdeményezés lényege, hogy a nyilvános könyvespolcról bárki hazavihet olvasnivalót, amely helyett rögtön adományoz egy másik könyvet. Székesfehérváron immár állandó helyen, az Igézőben nyílt meg a könyvcserepont, amely a hét minden napján nyitva tart.

Tovább...
 
FÖLDÖN, VÍZEN, LEVEGŐBEN - RAJZPÁLYÁZAT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 14.

Image A székesfehérvári általános iskolák 10 és 14 év közötti diákjai számára hirdetett pályázatot az Alba Volán: megmérettetésen részt vevő diákoknak azt kell megörökíteniük egy A/4-es rajzlapon, hogyan képzelik el a katonai járművek közlekedését földön, vízen, levegőben, 50 év múlva.

Tovább...
 
Tematikus túrát szervez a Tourinform iroda Nyomtatás E-mail
Írta: F. Szegő Krisztina   
2014. március 14.

Image Az 1848-as forradalom székesfehérvári eseményeit eleveníthetik fel az érdeklődők március 16-án, vasárnap 10.00 órakor a Tourinform iroda által szervezett programon. A túra keretében lehetőség nyílik betekinteni a reformkor szellemiségének bölcsőjébe, megismerkedni a forradalom meghatározó alakjaival. A részvétel ingyenes, a szervezők várnak minden érdeklődőt.

Tovább...
 
Déli metál a FEZEN-en Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2014. március 13.

Image Tovább bővül a FEZEN névsor, a már korábban bejelentett EUROPE, SKID ROW, TARJA TURUNEN, EXODUS és IGNITE mellé újabb külföldi erősítés érkezik. Magyarországon először a székesfehérvári fesztiválon lép színpadra a legendás Pantera-dobos, Vinnie Paul vezette HELLYEAH.

Tovább...
 
<< Első < Előző 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4390 - 4400 / 6215